Oferta bankietowa

Piano Nobile

Przystawka na zimno do wyboru

Carpaccio z łososia z kaparami i rukolą, dresing cytrynowo – ziołowy
30,00
lub
Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i rukolą oraz dersigirm balsamicznym
32,00
lub
Tatar z polędwicy wołowej z gorczycą, suszonymi pomidorami i majonezem lubczykowym  
36,00
lub
Zapiekany ser kozi na grzance z konfiturą z cebuli i sałatką
29,00
lub
Grilowane roladki z bakłażana z marynowanymi pomidorami i mozzarellą oraz sałatą
27,00
lub
Cienkie plastry polędwiczki w sosie tuńczkowo – kaparowym
30,00

Sałaty do wyboru

Sałatka z wędzonym łososiem z avocado, twarogiem i pomidorami koktajlowymi
37,00
lub
Sałata z kurczakiem i melonem z parmezanowym grissini i cytrynowym winegretem
30,00
lub
Sałatka z polędwiczką wieprzową, grillowaną gruszką, gorgonzolą i orzechami
32,00

Przystawka na ciepło do wyboru

Krewetki w tempurze z carpaccio z ananasa z dipem
39,00
lub
Borowiki w śmietanie podane w cieście francuskim
32,00
lub
Grilowany filet z kurczaka z kozim serm i pomidorami
29,00

Zupa do wyboru
Bulion z wołowymi kuleczkami, makaronem i warzywami jullienne
15,00
lub
Krem pomidorowy z chipasami z boczku
12,00
Grzybowa z makaronem i śmietaną
15,00

Mięsa do wyboru jednostkowo lub w wyborze
gramatura mięsa 120 gram/sosu 60 gram

Wybór 3 mięs (bez ryby)
Wybór 3 mięs z rybą

Pieczony filet z łososia w sosie kremowym
29,00
lub
Filet z kurczka z mozarellą i pomidorami w sosie bazyliowym
17,00
lub
Piccata z indyka (panierowane w parmezanie i bułce)
19,00
lub
Tournedos z polędwiczki w boczku z sosem pieprzowym
lub
Grillowane medaliony z polędwiczki z szałwią i boczkiem w sosie winnym
19,00
lub
Poliki wołowe duszone w winie
22,00

Dodatki do mięs 7,00/pozycja/osoba
Gnocchi w sosie kremowym
lub
Pieczone ziemniaki z gzikiem
lub
Ryż z warzywami
lub
Ziemniaki konfitowane w maśle
lub
Grillowane warzywa sródziemnomorskie
lub
Kalafior i brokuła z migdałami
lub
Marchew duszona w pomarańczach
lub
Mix sałat z winegretem


Półmiski w stole  40,00/osoba
wybór 6 pozycji

Wybór sezonowanych mięs (rostbef, schab, karkówka) – wyrób własny
lub
Wybór serów z musztardami owocowymi
lub
Mini tatar na grzance z parmezanem
lub
Bruschetta z pomidorami i musami
lub
Ptysie nadziewane szpinakiem i ricottą
lub
Wybór marynowanych warzyw: pomidory, ogórki, cukinia, oliwki, suszone pomidory
lub
Przekąski typu finger size food:
krewetki w tempurzez ananasem i kolendrą
grisini z szynką parmenską i musem z suszonego pomidora
mus z sera koziego z orzechami i gruszką
lub
Sałatka szopska z serem feta i winegretem
lub
Sałatka caprese
lub
Sałatka z łososiem wędzonym i paluszkiem krabowym


Desery
Tiramisu
14,00
lub
Panna cotta
12,00
lub
Tarta owocowa z musem czekoladowym
16,00
lub
Jabłecznik z ciepłym sosem waniliowym
16,0
lub
Lody z owocami
18,00

Kolacja

Strogonow
18,00
Caponata z warzywami i kurczakiem
16,00
Kalmary panierowane z dipem i sałatą
22,00